Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane podgrzybki

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
cukier 4 łyżeczki
sól 2 łyżeczki
cebula biała 1
ocet 10 % 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane podgrzybki

Grzybkiblanszujemy- gotujemy z cebula ok 10 min , a nastepnie chlodzimy je zimna woda. W innym garnku robimy zalewe z 2 szklanek wody, jednej szklanki octu, liscia lauroweg, ziela angielskiego, pieprzu, 2 lyzek soli i 4 lyzek cukru, gotujemy ok 15 min. Grzybki zblanszowane wkladamy do solikow wraz z cebula i zalewamy goracym wywarem. Sloik gotujemy jeszcze odwrocony do gory dekielkiem ok 10-15 min w garnku z woda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 17.03.2012 19:58
pycha
noculos 13.01.2012 22:49
lubie
Justyna Jussstiii 08.10.2011 13:37
super
Smakosz6 16.10.2010 15:57
mniam
ben-ka 04.10.2010 09:58
niezły zapas:)
alicjaja 24.09.2010 23:30
mniam
alicjaja 24.09.2010 23:30
mniam
alicjaja 23.09.2010 17:52
Grzybki są przepyszne
Margo1 13.09.2010 23:00
robiłam są pyszne
rosik93 13.09.2010 20:56
uwielbiam grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak