Zając inaczej

Zając inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    0,5 kg
  • bułka tarta pikantna

    4 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • jaja na twardo

    4 sztuki
  • jajka

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone połączyć ze startą cebulą i czosnkiem,bułką tartą,jajkami (tak jak na kotlety mielone).Doprawić do smaku. Połowę mięsa wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem keksówkę, na to położyć obrane jajka i przykryć pozostałym mięsem formując długiego klopsa.Piec w 190st. przez 1godz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

21.06.2011 17:03
to znaczy jak?

Smakosz6

05.01.2011 08:19
mniam

iwona332

24.08.2010 00:14
super

Marcin46

04.05.2010 14:46
Zając to trudne mięso, ale tu bym się skusił ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat