Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwe ciasto drożdzowe ze śliwkami i kruszonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 5 szkl
drożdże 10 dag
cukier puder 1 szkl
olej 1 szkl
mleko 1 szkl
śliwki 1/5 kg
masło 100 g
cukier 100 g
mąka 100 g
cynamon 1/ łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwe ciasto drożdzowe ze śliwkami i kruszonką

Do miski włożyć kolejno: rozbite jaja, drożdże, cukier, mleko, olej, mąkę i odstawić w ciepłe miejsce na 3h(nie mieszać). Wymieszać wszystko i przełożyć do natłuszczonej formy. na to ułozyc połówki sliwek. Masło rozpuścić, dodać mąkę, cukier i cynamon i zagnieśc kruszonkę. Posypac nią ciasto. Piec ok 45min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 24.08.2013 20:12
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak