Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aromatyczny pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
podgarle 0,5 kg
słonina 30 dkg
olej 2 łyż
marchew 1 szt
cebula 4 szt
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
Goździki całe Prymat 3 szt
sól, pieprz
wino wytrawne 1 szkl
tymianek 1 (suszony)
indyk 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: aromatyczny pasztet

z udek wyjac kosci, Miesa włozyc do garnka razem z obraną cebula marchewką i czosnekim i przyprawami i ziołami zalc winem i olejem, wstawic do lodówki na 2 dni. pO tym czasie wszystkie składniki oraz słonine zmielić 2 razy dorpaiwć do smaku. Wszystko wymieszać i włożyc do formy na pasztety. Piec 70 min w temp 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak