Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybów - maślaków

2.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 500 gramów
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
koper świeży lub szczypiorek do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybów - maślaków

Maślaki przebieramy, płuczemy w wodzie, obgotowujemy około 20 minut. Następnie mielimy przez maszynkę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z odrobiną oleju. Szczypiorek lub koperek siekamy. 

Grzyby mieszamy z cebulą, posiekanym koprem lub szczypiorem, 2 łyżkami bułki tartej, jajkiem i przyprawami. Całość dokładnie mieszamy.

Następnie formować kotleciki, obtaczać w pozostałej bułce tartej i smażyć na oleju na ciemny kolor.

Podawać z surówką :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 13.06.2011 20:42
Super kotleciki.
justyna111 22.09.2010 17:25
super
Lidia11 22.09.2010 16:07
wyglądają świetnie
IlonaAlbertos 22.09.2010 12:12
Muszę wypróbować, świetnie wyglądają te Twoje kotleciki.
Iwusia 13.09.2010 21:32
też nie jadłam :))
Jolanta40 13.09.2010 20:00
same pyszności :)
Margo1 13.09.2010 15:49
Ja też nie robiłam
Kate131 13.09.2010 10:47
super,tak jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak