Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe trifle

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buszkopty lady fingers ok 1 i 12 na porcje
galaretka truskawkowa
bita śmietantana w torebce i mleko do jej przygotowania
posypka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe trifle

Do 4 szklanek(salaterek itp)wkladamy po pk 1 i 1/2 biszkopta.Truskawki kroimy na 4 i wkladamy obok biszkoptow do szklanek.Rozrabiamy galaretke(dajemy 100 ml wody mniej niz w przepisie) Przestudzona galaretka zalewamy truskawki i biszkopty i wstawiamy do lodowki.Kiedy galaretka stezeje wylewamy na nia na ok 2 palce custard.Chowamy do lodowki.Przygotowujemy bita smietane,wykladamy ja na gore deseru i dekorujemy posypka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 25.04.2011 22:51
Uwielbiam triffle! A da się kupić custard w Polsce? czy po prostu zastować budyń?
ewelinapac 13.02.2011 12:18
pyszności
Sarenka 08.12.2010 10:37
Kusisz, kusisz, kusisz!
SmacznaPyza 04.11.2010 14:35
jeden dla mnie poproszę :-)
ZEWA 22.10.2010 21:17
lubię takie deserki !!!!!!!!!!!!!!!
misia53 27.09.2010 14:10
Pychowate!!
krzyniu1984 23.09.2010 08:09
bardzo fajne!!
Monika179
Monika179 16.09.2010 15:08
pychotkaaaaa
wedith1 15.09.2010 09:26
Mniam,zjadłabym porcyjkę
wiola333 14.09.2010 12:49
pyszne i dzięki za komentarze , pozdrawiam
Dorota76 13.09.2010 10:13
świetna, pomysłowa kolorowa rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak