Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wino cytrynowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 3 kg
cukier 2,5 kg
drożdze winne
woda 8,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: wino cytrynowe

cytyny obieramy,dokładnie usuwamy biąłe błonki ze skórrki. Cytryny kroimy w plastry i zalewamy 7 l wrzacej wody, odstawiamy na 3 dni. Po tym czasie owoce lekko odciskamy i powstały płyn przecedzamy, odaojemy cukeir rozpuszczony w 1,5 l wody oraz drobno pokrojone skórki z cytyny i doajemy drożdze. Odstawiamy na 6 miesicy. cytryny mozemy wykorzystać do ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 16.08.2013 22:07
nie wiedziałam, że takie cuda nawet można zrobić :D
artur7 26.09.2011 12:06
fajne
annagebalska 12.05.2011 09:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak