Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w occie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zalewa octowa:
woda 6 szkl.
ocet 1,5 szkl.
cukier 4,5 łyżki
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
pieprz 10 ziaren
sól 1 czubata łyżeczka
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w occie

Grzyby oczyścić, pokroić lub wybierać mniejsze i kłaść kapelusze w całości, następnie opłukać i zagotować w dobrze osolonej wodzie. Gotować ok 15-20 min., odsączyć, włożyć do słoiczków. Zalewę zagotować i gotować parę minut na małym ogniu (cebulkę drobno pokroić i gotować w zalewie). Następnie zalać grzybki w słoikach i pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 27.10.2012 10:47
uwielbiam grzybki w occie:)
maciek7 02.07.2012 20:22
pycha
kasienka23 21.10.2011 09:47
pyszne, szczególnie jako zakąska do wzmocnionych trunków;)
Angelika10 13.10.2011 22:38
Bardzo lubię grzybki.
berys18 29.06.2011 14:59
idealne na zimę
ewelina/bunia 25.02.2011 15:48
uwielbiam
Ewa104 23.09.2010 16:19
Ja cebuli nie gotuję w zalewie tak jak Ty, więc nie rozumiem dlaczego wstawiłaś mi takie zdjęcie do mojego przepisu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak