Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez pieczenia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 180 gr 1 warstwa
jajko 3 szt 1 warstwa
cukier waniliowy 1 szt 1 warstwa
cukier 3/4 szkl 1 warstwa
galaretka brzoskwiniowa 2 szt 2 warstwa
woda 0,7 l 2 warstwa
kremówka 0,5 l 2 warstwa
galaretka truskawkowa 2 szt 3 warstwa
woda 0,7 l 3 warstwa
Żelatyna wieprzowa Prymat
serek homogenizowany 4 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez pieczenia

Sernik jest na blachę z brzegami.
1 warstwa- Utrzeć margarynę z jajkami i cukrami powoli cały czas mieszając dodawać serki homogenizowane (ja ubijam mikserem na wolniejszych obrotach) i namoczoną żelatynę. Masę wylać na blachę schłodzić
2 warstwa- ubić kremówkę i połączyć z tężejącą galaretką wylać.
3 warstwa - galaretki ugotowane w 0, 7 l.
Na drugiej warstwie można poukładać dowolne owoce. Sernik musi być dobrze schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 18.01.2014 09:18
Szkoda,że nie masz fotki.
Anna152 14.09.2012 16:05
super
Krystyna32 21.05.2012 06:56
pycha
bami 12.12.2011 00:04
Baaaardzo apetycznie się zapowiada :)
rzenia15 09.07.2011 09:47
uwielbiam takie serniki
berys18 14.02.2011 08:27
lubie takie serniki na zimno
marta0906 17.09.2010 11:49
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak