Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukru 1/2 szkl
mąki 1/2 szkl
pierniczków w czekoladzie paczka
dżem wiśniowy
śnieżki 2 opakowania
mleka-niepełne 2 szkl
posypka kolorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bitą śmietaną

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, piec ok. 20-30 minut w temp. 180 C.
Śnieżki ubić z mlekiem, schłodzić.
Biszkopt posmarować dżemem, wyłożyć pierniczki i na to bitą śmietanę. Udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 04.05.2012 23:00
pycha
Sloneczko222 15.10.2010 20:21
Dziękuję:0
etka 02.10.2010 13:08
ładne zdjęcia
banditka 30.09.2010 19:29
fajnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak