Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z całych pomidorów na wieprzowinie :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

300 mll pulpy z pomidorów bez skórki , krojonych,3 marchewki,1 pietruszka,¼ selera
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 kostka
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
por 1/2 szt.
schab 30 dag (chudy)
śmietana kremówka 1/2 szkl.
ryż 10 dag (ugotowany na sypko)
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
woda 4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z całych pomidorów na wieprzowinie :

Jedna z odmian zupy pomidorowej . Robiona z pulpy pomidorowej , a nie z przecieru pomidorowego .
Mięso , oczyszczone warzywa, ziele angielskie, liście laurowe, przyprawę do zup – zalać wodą i gotować 45 minut ( jeśli mięso nie jest dostatecznie miękkie to trochę dłużej ). Wyjąć mięso i warzywa z wywaru. Do wrzącego rosołu dodać pulpę pomidorową , Zagotować . Doprawić pieprzem , przyprawą do zup i w miarę potrzeby cukrem . Osobno ugotować na sypko ryż . Kłaść na talerzu porcję ryżu , oblewać zupą . Dodać śmietankę .

Mięso z zupy przekroić na porcje ( 2 ) i podać jako sztukamięs z warzywami i musztarda lub chrzanem lub w sosie koperkowym , musztardowym lub chrzanowym .
Można też takie mięso ostudzić i traktować jak delikatną wędlinę na kanapki .
Warzywa można użyć do zrobienia prostej sałatki jarzynowej .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna111 25.09.2010 13:53
super
Katarzyna156 21.09.2010 13:01
Uwielbiam pomidorową ...smaczności :)
SmakolykiJoanny 17.09.2010 07:59
ja tez robie inaczej ale pewnie tak samo pysznie jak ty
Ewa111 15.09.2010 13:36
bardzo lubimy zupę pomidorową ,wypróbuję twój przepis,bo ja robię trochę inaczej
iwa643 14.09.2010 07:20
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak