Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z brukselki z pulpecikami:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

30 dag brukselki,3 średnie ziemniaki,1 marchewka,25 dag mięsa mielonego,1 łyżka sosu sojowego
2 łyżeczki przecieru pomidorowego,3 łyżki bułki tartej,1 litr wody
bulion wieprzowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z brukselki z pulpecikami:

Posiłek akurat na jesienne i zimowe chłody .Danie jednogarnkowe.
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w dużą kostkę , a marchewkę w plasterki .Zalać wodą , dodać kostkę bulionową i zagotować. Mięso mielone zmieszać z bułką tartą i doprawić pieprzem i sosem sojowym .Z masy mięsnej uformować pulpeciki wielkości dużych orzechów laskowych i wkładać je na gotujący się wywar .Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści i przekroić na połówki ( lub ćwiartki zależnie od wielkości brukselek ).Po upływie 30 minut do gotującej się zupy włożyć brukselkę .Gotować 15 minut. Doprawić przecierem pomidorowym .Zagotować jeszcze raz .
Podawać posypany pokrojoną drobno natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 26.05.2012 09:17
wygląda bardzo apetycznie
angelika14 03.03.2012 14:23
ciekawy przepis na pewno go wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak