Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1 KG
głóeka kapusty 1 sztuks
marchew 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
przyprawa kucharek do smaku
koncentrat pomidorowy 3-4 lyzki
ryż ugotowany 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki

z kapusty wyrzynam glab i wstawiam do osolonej wody.gotuje i kolejno zdejmuja miekkie liscie.przygotowuje farsz.mieso,ugotowany ryz,podsmazona cebulke,jajko przyprawy lacze i mieszam.Z ugotowanych lisci zrzynam nerwy i nakladam po lyzce farszu.zwijam i ukladam w garnku.Na przemian gołąbki,starta marchew,przyprawy(liść laurowy i ziele angielskie) i rozcienczony koncentrat pomidorowy.Zalewam woda z gotowania kapusty Idusze na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 01.05.2011 17:50
wspaniały widok
jolaxa 25.10.2010 13:42
pycha :)
agata1722
agata1722 16.09.2010 08:07
super już dawno nie jadłam muszę zrobić
agata1722
agata1722 16.09.2010 08:07
super już dawno nie jadłam muszę zrobić
agata1722
agata1722 16.09.2010 08:07
super już dawno nie jadłam muszę zrobić
agata1722
agata1722 16.09.2010 08:07
super już dawno nie jadłam muszę zrobić
Monika193
Monika193 15.09.2010 18:52
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak