Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z jabłkami i galaretką wiśniową :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 łyżeczka galaretki wiśniowej ( wytrawnej- mało słodkiej ),2 łyżki natki pietruszki pokrojonej,Przyprawa do zup Kucharek- w pły
wątróbka drobiowa 20 dag
jabłko 2 szt.
masło 1 łyżka
olej z pestek winogron 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z jabłkami i galaretką wiśniową :

Zwykła drobiowa wątróbka nabiera nie codziennego smaku owocowo- pieprznego .
Wątróbkę posolić i popieprzyć i usmażyć na rumiano na maśle z 2 łyżkami oleju .Dołożyć galaretkę wiśniową i podlać wodą .Skropić maggi w płynie , podlać wodą i dusić aż płyn odparuje . Na drugą patelnię wrzucić pokrojone w pół plastry jabłka ( obrane z usuniętymi gniazdami nasiennymi ) , posypać pieprzem i dusić aż lekko zmiękną.
Dobrze komponują się z ryżem gotowanym na bulionie z kurkumą .
Do sosu można dodać słodkiej śmietanki zmieszanej z odrobiną mąki i zagotować - ale moim zdaniem jest to zbędne .
Posypać natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.03.2011 15:27
Ciekawe połączenie. Nie przepadam za wątróbką, ale na zdjęciach wygląda bardzo apetycznie.
Katarzyna156 13.12.2010 23:59
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak