Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa smażona :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

60 dag wątróbki drobiowej,Sól,Pieprz mielony,½ kostki masła,Mąka do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa smażona :

Nie wszyscy lubią podroby. Wątróbka drobiowa jest wyjątkiem . Z reguły jest lubiana . Delikatna. Szybka do zrobienia.
Wątróbkę umyć , oczyścić , dobrze odsączyć . Posolić , popieprzyć , posypać mąką . Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć wg upodobań .
Można też usmażyć pokrojoną w piórka cebulę i dodać ją do wątróbki w ostatniej fazie smażenia.
Doskonała z jabłkami smażonymi na ostro .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.03.2012 07:10
nie lubię od dziecinstwa watrobki
Babciagramolka 12.09.2010 18:09
Proszę o usunięcie - przez pomyłkę dodałam 2 razy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak