Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

,,Szatańskie jadło „:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 4 szt
łopatka bez kości 30 dag
cebula 3 szt
grzyby suszone 4 szt
biała kapusta 1/4 szt
rosół wołowy 2 kostki
marchew 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ,,Szatańskie jadło „:

Taka odmiana gulaszu. A dlaczego ,, diabelska ‘ nazwa? . Nie mam pojęcia. Zawsze znałam ten gulasz pod taką nazwą . Chyba chodzi tylko o to , że jak się go odpowiednio doprawi to jest hu hu , ale przede wszystkim jest on ,, diabelnie „ smaczny . Ekonomiczny .
Mięso pokroić w kostkę . Wrzucić na miseczkę . Polać 2 łyżkami oliwy, 1 łyżką sosu sojowego. Posypać mieloną papryką i pieprzem . Wsypać mąkę ( 3-4 łyżki ) i obtoczyć mięso w przyprawach i mące . Zostawić na 30 minut. Strząsnąć nadmiar mąki . Smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano ( uwaga – mąka lubi się przypalać ). Przełożyć do garnka. Dorzucić pokrojone w piórka cebule, suszone grzyby, pokrojone w plasterki i podsmażone na rumiano pieczarki , 1 kostkę bulionową . Zalać wodą i dusić do miękkości mięsa. Wyjąć suszone grzyby , pokroić w paseczki i powrotem włożyć do gulaszu. Marchewkę pokroić w plasterki. Kapustę usiekać w grubą kostkę . Kapustę i marchewkę zalać wodą , dodać drugą kostkę bulionową . gotować ok. 1 godziny. Odcedzić . Włożyć kapustę do gulaszu . Wymieszać . Dusić jeszcze 30 minut. Doprawić do smaku papryką , pieprzem , sosem sojowym . ( jeśli ktoś lubi można dodać trochę przecieru pomidorowego ). Gulasz powinien być gęsty i pikantny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 28.10.2010 17:48
Hi hi- Ty nie jesteś ,, diablica \" tylko czrujesz na grzybowo- i to jak czarujesz - na mnie urok rzuciłaś już dawno .
SmacznaPyza 28.10.2010 10:21
takiej diablicy jak ja to nawet pasuje :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak