Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cappuccino

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 szkl
cukier 0,5 szkl
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
kakao 1 łyżka
Masa z budyniu
cukier waniliowy 1 opak
masło 200 g
mleko 3 szkl
Masa śmietankowa
śmietana 30% 3/4 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder 6 łyżek
poncz
aromat waniliowy
wiórki kokosowe
cappuccino 3 łyżki
woda 1/3 (gotowana i ostudzona)
woda 1/3 (gotowana)
karmel 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cappuccino

Biszkopt
białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec 35 minut w 170 stopni.
Biszkopt ostudzić i nasączyć ponczem.
MASA BUDYNIOWA
2 szklanki mleka, masło, cukier waniliowy, zagotować.
Budynie rozrobić w pozostałym mleku, i ugotować budyń.
Gorący budyń wylać na biszkopt, odstawić do ostudzenia.
Kawę zalać gotowaną wodą i wymieszać, następnie wsypać żelatynę, ostudzić.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać ostudzoną żelatynę z kawą i delikatnie wymieszać.
Masę śmietankową wyłożyć na masę budyniową.
Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 15.01.2012 20:13
pyszność
Koper 10.10.2011 23:27
tak powinien pachnieć podwieczorek :)
Gosia311 24.09.2011 13:19
pychotka
Sarenka 08.07.2011 20:07
Pysznie wyglada!
Tetiana 25.01.2011 23:58
pychotka!
Grażyna13 08.10.2010 09:09
Pyszne !
Dorota76 13.09.2010 10:25
takie przysmaki można jeść
mikrusiak 12.09.2010 17:26
mniam mniam...:) polecam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak