Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z letnich warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 50 dag
cukinie małe 2 sztk.
groszek zielony 20 dag
marchew 20 dag
cebula 1 szt
zioła
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z letnich warzyw

Szpinak przebrać, opłukać i posiekać. Cukinie myjemy na kroimy na zapałkę. Marchew skrobiemy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy i to samo robimy z ziołami. Masło stopić w garnku następnie dodajemy cebulę i zeszklić ją na małym ogniu. Dodać przygotowane warzywa i połowę posiekanych ziół. mieszamy i smażymy na małym ogniu przez ok 3 minuty, Dodajemy mąkę i stale mieszając lekko podsmażyć. Wlać bulion i zagotować. Zupę gotować na małym ogniu około 5 min do czasu aż groszek będzie miękki. Dodać śmietanę najlepiej 22% doprawiamy solą i pieprzem przed podaniem posypujemy ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 19.10.2010 08:33
na zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak