Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIACHO Z KREMEM.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka typ 450 4 szkl
cukier 2 szkl
jajko 2-3 szt
margaryna 1 kost
olej roślinny 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżecz
budyń śmietankowy 2 toreb
galaretka agrestowa 2 toreb
mleko 2,5 szkl
polewa czekoladowa
marmolada 1/2 (różana)

Przepis i sposób przygotowania na: CIACHO Z KREMEM.

Mąkę, 1 szkl cukru, jajka, olej, 1/2 margaryny, proszek do pieczenia przełożyć do miski, zagnieść ciasto.
Wyłożyć do natłuszczonej blachy, posmarować marmoladą i upiec, 30-40min. w 180\'C
Budyń ugotowwać z dodatkiem cukru w 3 szkl mleka, aż zgęstnieje.Wystudzić.Utrzeć 1/2 margaryny, dodawać po łyżce zimnego budyniu, miksować, aż powstanie lśniąca masa.
Krem wyłożyć na upieczone i wystudzone ciasto, na warstwie marmolady.
Galaretkę zrobić według przepisu na opakowaniu, ale w 3 szkl. wody.Odstawić, aż trochę stężeje.
Zrobić polewę lub użyć gotową, posmarować na budyniową masę i wylać tężejącą galaretkę.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 08.12.2011 15:31
pycha
cukiereczek 09.12.2010 10:07
Ciacho jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak