Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pokrojone pomidory 3
rozdrobnione liście rukoli szklanka
jajko 4 sztuki
śmietana 12% szklanka
feta 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka po grecku

W nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami pomidory, ser feta, sałatę. Jajka zmiksować ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Mieszanką tą zalać ułożone w naczyniu żaroodpornym składniki. Zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 225 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 24.10.2011 23:10
Ciekawy pomysł.
kochanyptysiu 21.02.2011 21:48
fantastyczne!
Emilia21 07.10.2010 15:35
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak