Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe nadziewane farszem pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 sztuk
oliwa
pieczarki 40 dag
cebula
ser żółty 10 dag
papryka czerwona 1/2 strączek
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe nadziewane farszem pieczarkowym

Kotlety porcjujemy, lekko rozbijamy. Nacieramy oliwą, przyprawiamy.
Przygotowujemy farsz: pieczarki, cebule, paprykę kroimy w kostkę - całość dusimy, doprawiamy do smaku. Ser kroimy w podłużne paski. Na środek kotleta kładziemy kawałek sera, przygotowany farsz i zawijamy kotlety, tworząc niewielkie roladki. Panierujemy w bułce tarte i smażymy na głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 08.11.2011 23:18
świetne roladki
banditka 16.09.2010 14:28
fajne
Małgorzata113 12.09.2010 12:40
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak