Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 30 dag
mąka pszenna 30 dag
masło 1 kostka
jajko 1 sztuka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki

Ser mielimy, dodajemy mąkę, jajko, sól stopione masło. Rozwałkowujemy na grubość 1cm, pokroić w kwadraty. Na środek każdego kwadratu kłaść marmoladę, zagiąć róg, zamykając marmoladę. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypujemy placek cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak