Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mąka żytni 25 dag
mąka pszenna 25 dag
otręby pszenne 15 dag
mleko 1 szklanka
woda 1/4 szklanka
olej sojowy 1 łyżka
sól 1 łyżka
drożdże 6 dag
kminek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek domowy

Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Ciasto powinno być gęste. Pozostawiamy w ciepłym miejscu około 50 minut do wyrośnięcia. Ciasto układamy w formie, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 17.04.2012 12:30
już od jakiegoś czasu myślę o upieczeniu chlebka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak