Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
cebula 10 dag
masło roślinne 6 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki pieczarkowe

Należy wcześniej sporządzić ciasto naleśnikowe. Pieczarki należy umyć,
pokroić w drobne paski, Cebule pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć,
dodać do niej pieczarki i dusić pod przykryciem do momentu, aż cała woda
z nich odparuje. Doprawić do smaku i dodać całe jajko. Naleśniki należy
usmażyć, uformować paszteciki z farszem, zwijać w zamknięty rulon,
panierować w jajku i bułce tartej i obsmażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 14.12.2012 18:47
świetne
ziutula
ziutula 23.03.2012 14:46
pyszne wyszły
bercik1 29.05.2011 23:22
muszą być smaczne
kochanyptysiu 04.03.2011 09:06
mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak