Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka gruszkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron krajanka 20 dag
masło 2 łyżki
cukier 3 łyżki
tłuszcz
orzechy włoskie 3 posiekane
gruszki 3 odmiana: "konferencja"

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka gruszkowa

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu mieszamy z masłem. Połowę makaronu przekładamy do naczynia żaroodpornego, wierzch posypujemy startymi na tarce gruszkami, posypujemy siekanymi orzechami, cukrem i przykrywamy druga warstwą makaronu. Skrapiamy wierzch masłem, zapiekamy w piekarniku około 30 minut w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 20.11.2011 23:50
świetny pomysł
Karolcia12 03.08.2011 22:10
bardzo smaczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak