Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka po węgiersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka 4 sztuki
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 sztuka
ketchup 3 łyżki
bulion warzywny 1 1/2 l
sól
pieprz
masło
ser żółty 20 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka po węgiersku

Pieczarki i cebulę kroimy w plasterki, podsmażamy na maśle. Bułki dzielimy na niewielkie kawałki i wykładamy nimi naczynie żaroodporne. Całość zalewamy bulionem. Na wierzch układamy warstwę pieczarek, oraz ser starty na tarce wymieszany z ketchupem. Zapiekamy w piekarniku około 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak