Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania w panierce

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kania 3 kapelusze
sól do smaku
mąka do panierki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kania w panierce

Kanie oczyścić, osolić, obtoczyć w mące, następnie w jajku, potem w bułce tartej. Smażyć na patelni.
Najlepiej smakują ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 09.06.2012 08:42
pycha
wojr63 04.04.2012 20:06
wygląda jak schabowy
Iwusia 17.04.2011 22:56
wygląda ładnie :) ja też nie jadam grzybów ale wszystkich
PaniMISIOWA 07.10.2010 19:41
kiedyś jadłam, ale obecnie bym sie nie odważyła... za bardzo kocham swoją wątrobę, a to niestety kania jest najczęściej mylona z muchomorem sromotnikowym...
Natalia/tubisiek 15.09.2010 08:36
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak