Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czernina z królika

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 2 łyżki
włoszczyzna
suszone śliwki kalifornijskie 6 szt
mąka 2 łyżki
ziela angielskiego Prymat 4 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
królik 1 pierś
jabłka suszone 4 szt
królik krew

Przepis i sposób przygotowania na: czernina z królika

krew mieszamy z octem aby nie zastygła królika włoszczyznę suszone owoce przyprawy gotujemy do miękkości do gotującego wywaru dodajemy krew wymieszaną z mąką dodajemy też kostki chwilę gotujemy doprawiamy do smaku podajemy z makaronem najlepiej swojskim grubo krojonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 15.03.2011 19:22
ciekawe
dasada1 15.03.2011 19:22
ciekawe
marta0906 12.09.2010 20:59
Uuu krew biedny króliczek hehe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak