Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 20 dag
pieczarki 0,5 kg
masło 1 łyżka
cebula 1 sztuka
śmietana 1 szklanka
sól
pieprz
olej
ser żółty 20 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, dodajemy masło – mieszamy. Pieczarki i cebulę siekamy – podsmażamy na maśle, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Całość łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku i mieszamy. Przekładamy do formy do zapiekania. Wierzch polewamy śmietaną z wymieszanym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku około 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak