Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron fusilli ze szpoinakiem i serem gorgonzolla Pycha :)Makaron fussili

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron fusilli 300 gr
szpinak( najlepiej mrożony) 200 gr
ser gorgonzola 150 gr
szynka drobiowa 100 gr
czosnek 1 szt
masło 50 gr
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 18 proc 150 ml
parmezan starty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron fusilli ze szpoinakiem i serem gorgonzolla Pycha :)Makaron fussili

Makaron fusilli (swiderki )gotujemy w wodzie z sola i oliwa , ugotowany makaron odcedzamy . Napatelni klarujemy masło i zasmazany pokrojona w paseczki szynkę , nastepnie dokładamy rozmrozony szpinak i ser gorgonzola , podlewamy śmietana i zasmazamy nastepnie dożucamy makaron i przyprawiamy sola
,czosnkiem i pieprzem . nakladamy na talez i posypujemy tartym parmezanem poprostu PYCHA :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 22.03.2011 01:32
lubię szpinak
gosia561 25.02.2011 18:21
pomysłowe
mundek1011 30.10.2010 19:08
fajne!
Jaheira11 23.10.2010 11:35
ciekaqwe
Jaheira11 23.10.2010 11:35
ciekaqwe
Emilia22 15.09.2010 09:24
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak