Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Johnny Mazetti

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron
mielona wołowina
żółty ser
sos pomidorowy
oliwki
seler
sos arturo

Przepis i sposób przygotowania na: Johnny Mazetti

SKŁADNIKI: 2 opakowania makaronu, 70 - 90 dag mielonej wołowiny, 45 dag zielonej papryki, 45 dag cebuli, 1 łodyga selera naciowego, 1 duży słoik zielonych oliwek, 1 puszka pasty pomidorowej, 1 puszka sosu pomidorowego, 1 puszka sosu Arturo, 1 duża puszka grzybów, 45 dag startego żółtego sera, 1 łyżeczka Italian Seasoning, 1 łyżeczka czosnku granulowanego.

SPOSÓB WYKONANIA: Usmażyć wołowinę na brązowo. Zdjąć z patelni. Posiekać paprykę, cebulę, seler, oliwki i grzyby. Dodać Italian Seasoning i czosnek. Wymieszać z mięsem. Dodać sosy oraz pastę. Wymieszać. Ugotować makaron, odcedzić i dodać go do reszty składników. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem. Na wierzch ułożyć 4 łyżeczki masła. Zapiekać przez 45 minut w temperaturze 160 stopni. Danie najlepiej smakuje odgrzewane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak