Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana z parmezanem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli
majonez
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z parmezanem

SKŁADNIKI: 45 dag filetów z soli, ćwierć szklanki startego parmezanu, 2 łyżki masła, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki posiekanej cebuli, łyżka soku z cytryny, sól, tłuszcz do smarowania rusztu. Do przybrania: gałązki natki pietruszki i plasterki cytryny.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę umyć, suszyć, posolić, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 minut. Posmarować tłuszczem ruszt, położyć filety i upiec z dwóch stron. W miseczce dokładnie wymieszać parmezan, miękkie masło, majonez i cebulę. Na każdej porcji ryby położyć masę parmezanową i zapiec na złotobrązowy kolor. Podawać przybrane natką i plasterkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.10.2015 11:26
smaczny pomysł
igas
igas 01.03.2015 12:37
dzisiaj wypróbuję... biegnę po zakupy
Wiesława1 27.05.2012 17:27
super
Anna771 19.01.2012 13:05
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak