Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowy ryż z czerwoną fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
fasola
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy ryż z czerwoną fasolą

SKŁADNIKI: 45 dag wiórków kokosowych, 2 szklanki ryżu, 4 szklanki wody, 1 mała posiekana cebula,1/4 szklanki pulpy pomidorowej, 1/4 szklanki zielonej papryki, 2 łyżeczki soli, pół łyżeczki cukru, 1,5 dag ostrej papryki, 3 plasterki bekonu lub łyżeczka oleju, 1 puszka czerwonej fasoli.

SPOSÓB WYKONANIA: Zagotować 4 szklanki wody. Dodać kokos. Gotować 2 minuty. Dokładnie odcisnąć. Podsmażyć bekon z papryką, cebulą i ostrą papryką. Dodać pomidory, fasolę z płynem i gotować ok. 10 minut. Wyjąć ostrą paprykę i dodać ryż. Zalać mleczkiem. Dodać cukier i sól. Zagotować i dodać ryż. Gotować do miękkości ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak