Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops babci Marysi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 szt
karkówka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Klops babci Marysi

Mięso zmielić 2x, czosnek wycisnąć lub drobniutko pokroić, dodać przyprawy, jajka i ok 1 garści bułki tartej-wszystko dobrze wymieszać-długo wyrabiać. Do przygotowanego mięsa włożyć całe jajko (ugotowane) i uformować całość na kształt chleba, oprószyć bułką tartą. Piec na smalcu w piekarniku w temp. ok200*C przez ok 1,5godziny, od czasu do czasu podlewać wytopionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.02.2011 18:47
to jest klopsicho :D
marzencia2007 04.12.2010 11:35
super :)
Martysia 04.11.2010 19:28
Na pewno jest smaczny, muszę wypróbować
aga130982 31.10.2010 08:38
dobre
Kryska73 17.10.2010 12:12
pyszny klopsik
Łucja1 29.09.2010 14:05
robię podobny tylko z jajkiem w środku! ale ten wypróbuję!
Beata73 28.09.2010 20:12
ta ciocia Marysia to super kucharka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak