Kompot rabarbarowy

Kompot rabarbarowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    1 kg
  • woda letnia

    3 l
  • cukier

    5 łyżek
  • galaretka

    1 op.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rabarbar umyć, obrać ze skórki, pokroić na 2-3 cm kawałki. Wrzucić do wody i zagotować. Odstawić dodając do niego cukier i galaretkę, wszystko dokładnie wymieszać.
Dzięki galaretce kompot stanie się smaczniejszy i gęstniejszy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

30.12.2013 14:17
mój ulubiony po truskawkach kompot

plocia

05.10.2013 22:13
Witam i dziękuję za odwiedzenie mojego przepisu.

PaniMISIOWA

04.01.2013 20:08
moja mama taki robiła jak byłam mała

ziutula

16.11.2011 01:38
aby do lata i będzie znowu rabarbar

ma-pl

22.08.2011 23:28
nie ma to jak samorodny kompocik

pioge7

14.04.2011 17:03
super

gosia47-47

18.03.2011 16:37
mniam

Aniunia773

31.01.2011 21:35
smak z dziecinstwa

marzencia2007

01.11.2010 18:03
moja mama latem taki gotuje :)

RenataZ-et

20.10.2010 23:39
Uwielbiam takie domowe kompoty :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat