Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śliwkowa z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 60 dkg
Goździki całe Prymat 3-4 sztuki
kardamon 2 nasionka
brązowy cukier 3 łyżki
śmietana 18 proc 200 ml
płatki migdałowe 1-2 łyżki
posiekana mięta 1 łyżeczka
groszek ptysiowy
Cynamon cały Prymat kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śliwkowa z migdałami

Śliwki umyj, wypestkuj, wrzuć do garnka. Wlej 1,5 litra wody, wsyp cukier i dodaj przyprawy, gotuj na średnim ogniu przez 30 minut. Przełóż do blendera, zmiksuj, wymieszaj ze śmietaną, przestudź. Płatki migdałów delikatnie upraż na suchej patelni. Przed podaniem posyp zupę migdałami i miętą, serwuj z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.09.2010 10:23
hmmm, ciekawa
Margo1 12.09.2010 21:43
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak