Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kabaczków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 75 dkg
cebula 2 szt
pomidory 3 szt.
boczek wędzony 15 dkg
kiełbasa śląska 3 kawałki
sól do smaku
papryka mielona do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kabaczków

Kabaczek, cebulę, boczek i kiełbasę pokroić w kostkę. tak samo pokroić . Boczek stopić, część tłuszczu zostawić a do reszty dodać cebulę i lekko podsmażyć. Włożyć kabaczek, podlać niewielką ilością wody, posolić i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać do kabaczka kiełbasę i obrane ze skórki, pokrajane pomidory. potrawę zaprawić zasmażką z reszty tłuszczu i mąki. Zagotować, przyprawić solą, pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 17.07.2011 16:12
ciekawe,fajne
Izabela28 29.04.2011 12:55
super ten bigos:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak