Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

por zapiekany z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 4 szt
pomidory 3 szt
mozzarella 12 dag
smietana 18% 12 dag
mleko 0,5 szkl
parmezan 10 dag
masło 1 1/2 łyżki
sól, pieprz
włoszczyzna 10 dag (krojona w paski)
kalarepa 1 mała szt.

Przepis i sposób przygotowania na: por zapiekany z mozzarellą

Por pokroić w krążki, pomidory i kalarepę w plastry. Mozzarellę odsączyć i pokroić w kostkę. Warzywa układać na przemian w żaroodpornym i natłuszczonym naczyniu, posypać włoszczyzną. Przyprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mlekiem i polać warzywa. Posypać najpierw parmezanem, a późnej mozzarellą, na powierzchni rozmieścić kawałeczki masła. Zapiekankę wstawić do zimnego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.03.2013 18:00
oo podoba mi się;]
jogobella231
jogobella231 28.05.2011 15:46
extra
Monika168 02.11.2010 17:43
uwielbiam mozzarelę
Roman5 18.10.2010 10:15
łatwy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak