Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 15 dag
mąka pszenna 15 dag
masło 15 dag
por 2 szt
pomidory 40 dag
szpinak 50 dag
serek śmietankowy 25 dag
parmezan starty 5 dag
jaja 2 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka warzywna

Mąkę zmieszać z serkiem homogenizowanym, masłem w kawałkach, wrobić mikserem. Uformować kulę i włożyć na 45 minut do lodówki. Por pokroić w krążki. Zagotować osoloną wodę, wrzucić por do wrzątku na minutę i odcedzić. Pomidory pokroić w kostkę, szpinak lekko obgotować. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną blaszkę, ponakłuwać widelcem i piec przez 10 minut w temperaturze 220 stopni. Pozostałe składniki nadzienia wymieszać, doprawić gałką muszkatołową Prymat, solą i pieprzem. Wyłożyć nadzienie na ciasto i piec prze następne 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 13.01.2012 17:31
fajne
Roman5 18.10.2010 10:14
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak