Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina po indyjsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2łyżeczki
sól
pomidory 3 szt
jogurt naturalny 15 dag
wołowina 80 dag (z łopatki)

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina po indyjsku

Mięso pokroić na grube kostki. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Tłuszcz rozgrzać na patelni i usmażyć mięso, na tym samym oleju usmażyć cebulę, czosnek, doprawić imbirem mielonym Prymat. Mięso ponownie włożyć do garnka, wlać szklankę wody i dusić przez pół godziny. Pomidory pokroić w ćwiartki i wrzucić do mięsa i dusić przez następne pół godziny. Curry Prymat zmieszać z jogurtem i dodać do mięsa, wymieszać wszystko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.03.2013 18:00
o coś nowego!
hastalavista 19.12.2010 15:10
fajny przepis
Roman5 18.10.2010 10:13
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak