Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory faszerowane mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
cebula 1 szt
olej roślinny 1 łyżka
mięso mielone 40 dag
pietruszka
ostra musztarda 1łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt
śmietana 30% 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory faszerowane mięsem mielonym

Miąższ z pomidorów wydrążyć, obciąć spody, pokroić to w kostkę. Cebulę pokroić w krążki. Mięso mielone usmażyć na oleju, dodać cebulę i połowę pokrojonych części z pomidorów i smażyć przez 5 minut, później przez chwilę dusić pod przykryciem. Pietruszkę posiekać i dodać do farszu, dołożyć musztardę i przyprawić bazylią Prymat, dorzucić bułkę tartą i jajko. Wszystko wymieszać, przyprawić solą i białym pieprzem prymat. Pomidory napełnić farszem i położyć do żaroodpornego naczynia. Resztę pokrojonych części pomidora wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i białym pieprzem Prymat, włożyć do naczynia. Pomidory obłożyć masłem, piec około 25 minut, w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 18.10.2010 10:15
uwielbiam pomidory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak