Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza \"Cztery pory roku\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
woda letnia 1 szkl
przecier pomidorowy 1 szkl
szynka gotowana 15 dag
pieczarki 20 dag
ser mozarella 20 dag
drożdże 3 dag
tłuszcz 1 dag
oliwa 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
karczochy 4 konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza \"Cztery pory roku\"

Mąkę i drożdże wymieszać z letnią wodą, dodać łyżkę oliwy, wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wysmarować formę tłuszczem i wyłożyć ciastem. Karczochy osączyć, pokroić w grube plastry i polać oliwą. Oczyszczone, umyte, pokrojone pieczarki udusić. Ciasto posmarować przecierem pomidorowym. Pizzę podzielić na 4 części. Na jednej z nich ułożyć pieczarki, na drugiej plasterki szynki, na trzeciej karczochy, a czwartą zostawić posmarowaną przecierem. Na wierzchu ułożyć plasterki sera. Pizzę posypać oregano i piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 30minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.01.2013 16:30
bardzo ładna pizza
Pani Domu 03.01.2013 16:30
bardzo ładna pizza
berys18 06.04.2011 07:35
napewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak