Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy sezamowo-koperkowy :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy sezamowo-koperkowy :

1/2 opakowania makaronu ryżowego Tagliatelle
2 kostki rosołowe drobiowe lub warzywne
2 łyżki masła
1/2 pęczka pokrojonego koperku
1/4 szklanki ziaren sezamu
szczypta kurkumy
1,5 litra wody
Zagotować wodę z kurkumą i 1 kostkę bulionową. Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło , koper ,drugą kostkę bulionową, sezam . Wymieszać aż kostka się rozpuści i makaron wchłonie jej smak i pokryje się masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 13.01.2012 13:09
mniam
Agnieszka/picola 16.09.2011 22:46
ciekawe
Sylwia56
Sylwia56 26.06.2011 08:32
musi być pyszne
sambolera 19.03.2011 20:29
jak sezamowo to pysznie!
ewelinapac 09.10.2010 15:22
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak