Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJA FASZEROWANE NA CIEPŁO

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: JAJA FASZEROWANE NA CIEPŁO

SKŁADNIKI:
- JAJA 9 SZTUK
- ŚMIETANA 30% 60ML
- BUŁKA TARTA 4 ŁYŻKI
- MASŁO 1 ŁYŻKA
- KOPER LUB SZCZYPIOR
- TŁUSZCZ DO SMAŻENIA
- SÓL, PIEPRZ

CZYNNOŚCI:
8 JAJ UGOTOWAĆ NA TWARDO, OSTUDZIĆ. OSTRYM NOŻEM POKROIĆ WZDŁUŻ. WYJĄĆ BIAŁKA I ŻÓŁTKA TAK ABY NIE USZKODZIĆ SKORUPKI. JAJA POSIEKAĆ I DODAĆ DO NICH SUROWE JAJO, ŚMIETANĘ, MASŁO PRZYPRAWY I KOPER. WSZYSTKO STARANNIE UTRZEĆ. NADZIENIE NAŁOŻYĆ DO SKORUPEK, POSYPAĆ BUŁKA TARTĄ . SMAŻYĆ NA ROZGRZANYM TŁUSZCZU NA ZŁOTY KOLOR. OK. 5 MINUT.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 19.12.2010 16:49
muszę spróbować ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak