Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle z morszczuka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 75 dag
jajko 2 sztuki
mąka 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle z morszczuka

filety opłukać podzielić na porcje majeranek i estragon rozkruszyć przesiać przez sito porcje natrzeć ziołami posypać solą i pieprzem otoczyć w mące a następnie w roztrzepanych jajkach smażyć z obu stron na gorącym tłuszczu następnie obrumienione sznycle włożyć do nagrzanego piekarnika aby doszły ułożone na półmisku sznycle posypać posiekaną natką pietruszki obłożyć plastrami cytryny podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków i mizerii

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak