Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z mielonki wieprzowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry mielonki 10 sztuk
ogórek kiszony 1 sztuka
pieczarki 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ser żólty utarty 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z mielonki wieprzowej

pieczarki oczyścić opłukać drobno posiekać i podsmażyć w niewielkiej ilości tłuszczu ogórki obrać przekroić usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki na plasterki mielonki rozłożyć po kawałku ogórka posypać podsmażonymi pieczarkami częścią bułki wymieszanej z serem zwinąć w roladki po dwie nadziać na szpilki do zrazów ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem posypać po wierzchu resztą bułki tartej wymieszanej z serem zapiekać w gorącym piekarniku ok 20 minut posypać posiekaną natką pietruszki i podawać z ziemniakami i sosem chrzanowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 16.11.2010 10:15
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak