Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z owoców pigwy i dzikiej róży

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wypestkowanych owoców dzikiej róży 5 kg
wypestkowanych owoców pigwy. 5 kg
cukru 80 dag
wódki 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z owoców pigwy i dzikiej róży

1.Owoce pigwy wypłukać, wyjąć gniazda nasienne i drobno pokroić albo zmielic przez maszynkę.
2.Włożyć do słoja i zasypać połową cukru.
3.Owoce dzikiej róży wypłukać, wypestkować, pokroić.
4.Włożyć do drugiego słoja i zasypać pozostałą częścia cukru.
5.Słoje pozostawić na 2 tygodnie lub więcej, żeby zrobił się sok.
6.Zlać sok z obu słojów, zmieszać, dolać tyle wódki, ile jest soku.
7.Pozostawić na kolejne 2 tygodnie, co jakiś czas wstrząsając

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

małgorzata114 18.06.2011 16:49
ja tez..
rakow2
rakow2 18.06.2011 12:29
pigwy hoduję w ogródku
Krzysztof42 20.11.2010 16:55
no to na zdrowie
małgorzata114 04.05.2010 19:18
tak a ja odkad poznałam smaku pigwy uwielbiam ją pod każdą postacią
IlonaAlbertos 04.05.2010 12:43
Nalewka z pigwy smakuje wyśmienicie, sama robiłam i przyznam, że warto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak