Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kółka z mąki razowej z fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

feta 10 dkg
ciecierzyca 1/2 puszki
posiekana mięta 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
mąka pszenna 20 dkg
miękkie masło 2 łyżki
szpinak 20 dkg
woda 1/2 (ciepła)
mąka żytnia 15 razowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kółka z mąki razowej z fetą

Ciecierzycę osącz, dodaj pokruszoną fetę, rozgnieć widelcem. Połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą i miętą, przypraw solą i pieprzem. Liście szpinaku zblanszuj, osącz i drobno posiekaj. Połącz oba rodzaje mąki, dodaj miękkie masło i szpinak. Zagnieć ciasto, stopniowo wlewając bardzo ciepłą wodę. Rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Szklanką wytnij okręgi. Na połowę z nich nałóż czubatą łyżeczkę farszu, przykryj pozostałymi okręgami, brzegi dociśnij widelcem. Pierogi gotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju około 8-9 minut, licząc od momentu wypłynięcia. Podawaj z kwaśną śmietaną lub jogurtem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.05.2011 16:53
przepis zachęca to wypróbowania
jeta72 29.04.2011 15:23
Na pewno pyszne
agata1722
agata1722 18.11.2010 09:04
mniam musi być dobre
Margo1 12.09.2010 21:37
nie robiłam tego..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak