Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane Boczniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
olej 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
Bazylia suszona Prymat 2 łyżki
boczniaki 60 dah
pomidor kilka sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane Boczniaki

Pomidory umyj pokrój w kostkę.Posyp solą i pieprzem.Wymieszaj z posiekaną bazylią.Skrop olejem i odstaw na 10 min.
Boczniaki oprósz mąką.Następnie panieruj w roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej.Smaż na oleju na złoty kolor z obu stron.
Gotowe boczniaki przełóż sałatką z pomidorów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.05.2013 11:55
lubię je bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak