Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi smażone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierogi - -
śmietana - -
smalec - -

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi smażone

Ja takie pierożki zawsze podaję na niedzielne śniadanie :)


Pierogi w moim przypadku są to ruskie pierożki. Układamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu i smażymy :)
Czasem posypuję je czosnkiem granulowanym :)
Kiedy już z dwóch stron są delikatnie podpieczone (a nawet brązowe w zalezności jak kto lubi) wystarczy wyłożyć je na talerz i zajadać póki ciepłe. Polecam ze śmietaną :) choć z keczupem równie dobrze smakują :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 24.01.2011 22:25
Oj Marzenko wiesz jak mi dogodzić :D
justyna111 24.09.2010 17:36
super
Lidia11 24.09.2010 16:31
fajny przepis
marzencia2007 23.09.2010 13:43
widzę że Wy tak jak ja lubicie takie pierożki :)
pipi765 23.09.2010 10:46
moje ulubione
pipi765 23.09.2010 10:46
moje ulubione
Agnieszka191 22.09.2010 23:03
Na pewno zrobie
Karolcia12 14.09.2010 18:00
smażone :) tego nie znałam.
Monika193
Monika193 13.09.2010 17:27
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak